Stämd av 13-åring – för att ha sålt idolen

Pojken fick rätt mot Reading

FOTBOLL

13-årige Jon McGhee är en stor Reading-supporter och köpte idolen Gylfi Sigurdssons tröja av klubben.

När islänningen tre månader senare såldes till Hoffenheim stämde McGhee klubben – och fick rätt.

– För alla i samma position som känner sig lika kränkt visar det här att det är värt att kämpa, säger pappan James till Reading Post.

Foto: AP
Gylfi Sigurdsson

Jon McGhee betalade 420 kronor för en Reading-tröja med idolen Gylfi Sigurdssons namn på ryggen. Strax innan snurrade transferrykten kring den isländske mittfältaren men efter att 21-åringen skrivit på ett nytt kontrakt och klubben, som spelar i engelska Championship, försäkrat att han skulle stanna investerade pojken sina pengar.

Hänvisade till kontraktet

Men tre månader senare lämnade Sigurdsson klubben för att istället skriva på för tyska Hoffenheim. Något som retade 13-årige Jon rejält.

Men hjälp av pappa James stämde pojken klubben på tröjkostnaden. I stämningsansökan hänvisade familjen McGhee till det nya kontraktet som islänningen skrivit på och klubbens garantier i media att spelaren skulle stanna.

Betalade för tröjan

Klubben vek sig då och betalade totalt 740 kronor för tröjan samt rättegångskostnader.

– För alla i samma position som känner sig lika kränkt visar det här att det är värt att kämpa. Det visar vad man kan åstadkomma om man är beredd att kämpa för sin sak, säger pappa James McGhee till Reading Post.

ARTIKELN HANDLAR OM