Wenger: Vi har skadats svårt

Arsenal ska rädda säsongen – mot mardrömsmotståndet

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Två titelchanser kvar Arsenal har inom loppet av några veckor förlorat Ligacupfinalen och åkt ut ur Champions League mot Barcelona. För att inte gå titellösa från säsongen måste de ta sig förbi Manchester United både i FA-cupen och i ligaspelet.
FOTBOLL

Skrällförlust i ligacupfinalen, utspelade i Champions League.

Nu har Arsenal bara två titelchanser kvar.

I vägen för båda står mardrömsmotståndaren Manchester United.

Wenger.

När Arsenal för två veckor sedan gick in i Ligacup-finalen mot Birmingham var det den första av fyra starka titelchanser för Londonlaget.

”Behöver en stor seger”

När laget i dag möter Manchester United i FA-cupens kvartsfinal kommer Arsene Wenger och hans mannar dit med ett stukat självförtroende.

– Just nu behöver vi en stor seger, det skulle hjälpa oss eftersom vi nyligen skadats svårt, säger Arsene Wenger till AFP inför matchen.

Men att det är just Manchester United man ska ta sig förbi både i FA-cupen och ligan är inget annat än en mardröm för Arsenal.

Laget har inte besegrat Manchester United på Old Trafford sedan 2006 och man har inte gjort ett enda mål på lagens tre senaste möten i FA-cupen.

Dessutom förvärras skadekrisen för varje dag som går. Till listan med fogas nu målvakten Wojciech Szczesny som väntas vara borta sex veckor efter sin skada mot Barcelona.

Hyllas av Sir Alex

Men samtidigt som Arsene Wenger kämpar för att få tillbaka vinnarkänslan i truppen kommer det hyllningar från oväntat håll.

– Arsene Wenger och hans spelare har förändrat rangordningen något sen de stormat fram till andraplatsen i ligan, säger Sir Alex Ferguson när han bröt den medieblockad som varat sen Liverpoolförlusten i söndags.

– Det är uppenbart att de är det stora hotet mot oss, konstaterar United-tränaren.

FAKTA

LAGENS SVÅRA VECKOR

Arsenal

27 februari: Förlorar Ligacupfinalen mot Birmingham med 2–1.

5 mars: Lyckas bara få 0–0 på ­hemmaplan mot Sunderland i ligan.

8 mars: Blir utspelade av Barcelona i?Champions League, förlorar med 3–1 och är därmed utslagna.

Manchester United

1 mars: Chelsea vänder och vinner med 2–1 på Stamford Bridge i ligan.

6 mars: Förlorar med 3–1 mot ett överlägset Liverpool på Anfield i ligan.

Spelarna som missar matchen:

United: Nani, Anderson, Michael Owen, Owen Hargreaves, Rio Ferdinand, Antonio Valencia, Jonny Evans, Ji-Sung Park. Arsenal: Cesc ­Fabregas, Wojciech ­Szczesny, Alex Song, Theo Walcott, ­Lukasz Fabianski, Thomas Vermaelen.