Äntligen, Elmander

Sköna beskedet inför EM-kvalet

FOTBOLL

Efter tio mållösa matcher hittade Johan Elmander äntligen nätet igen.

Svensken gjorde sitt första mål på tio matcher när Bolton slog Birmingham med 3-2 och gick till FA-cupsemifinal.

Men matchens prestation stod Birminghams Kevin Phillips för.

I mitten av den första halvleken öppnade Johan Elmander målskyttet i vad som kom att bli en mycket sevärd match mot Birmingham. Boltons svensk kom fri och dunkade in 1-0 i det bortre hörnet.

Första på tio matcher

Målet är Elmanders första sedan den 8 januari och satte punkt för en tio matcher lång måltorka. Ett skönt besked inför kommande EM-kval. Men sedan blev det dramatiskt.

Cameron Jerome kvitterade för Birmingham på egen hand men fick sedan se Kevin Davies återigen ge bortalaget ledningen på en något tveksam straff. Sedan kom Birminghams Kevin Phillips dröm- och mardrömsminut.

Fick kramp och gjorde drömmål

37-åringen slängde sig efter en studsande boll men fick kramp. Veteranen lyckades ändå få träff på bollen som gick i en perfekt både över målvakten och in i mål till 2-2 med bara minuter kvar att spela.

Men när lagkamraterna och publiken jublade låg Phillips kvar på gräset. 37-åringen fick sedan hjälp att resa sig upp med kramp i benet men kunde till sist ta emot publikens jubel. Bara för att minuter senare tvingas se Lee Chung-Yong avgöra för Bolton på övertid.

Sebastian Larsson spelade från start för Birmingham.