”Liverpool var i kaos”

Torres: Ingen är någons vän

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Fernando Torres berättar nu om uppbrottet från Liverpool.

En klubb i kaos enligt spanjoren som inte trivdes med kulturen.

– Folk är inte ärliga inom fotbollen. Du kan inte säga sanningen eller vara tydlig mot folk. Det är affärer och ingen är någons vän, säger 26-åringen.

Fernando Torres anklagades för att vara girig och hans tröja brändes av upprörda fans utanför Liverpools träningsanläggning efter flytten till rivalen Chelsea. Nu berättar 26-åringen att han inte enkelt inte hade tid att stanna och vänta på en ny storhetstid.

”Många idéer men inga pengar”

– Klubben var i kaos med försäljningen. Det snackades om alla möjliga projekt. Det påminde mig om Atlético Madrid – en fantastisk historia, många idéer men utan pengar. Det behövdes tid och jag har inte det, säger Torres till brittisk media.

Torres berättar vidare om livet inom fotbollen som allt mer bara handlar om pengar och inte längre om historia och klubbkänsla.

”Mer skämtsamt här”

– Folk är inte ärliga inom fotbollen. Du kan inte säga sanningen eller vara tydlig mot folk. Det är affärer och ingen är någons vän.

Enligt spanjoren är livet i Chelsea annorlunda. Klubben har som bekant pengar i överflöd och även stämningen mellan spelarna beskriver Torres som betydligt bättre.

– Det är mer personliga förhållanden och skämt mellan spelarna här än i Liverpool. Allt var mycket allvarligare där.

ARTIKELN HANDLAR OM