Torres: Barcelona behövde mig inte

”Var bara Chelsea kvar”

Foto: AFP
FOTBOLL

Fernando Torres förklarar i en intervju med El Confidencial varför han lämnade Liverpool för rivalen Chelsea.

Enligt spanjoren fanns det inga andra alternativ.

– Jag kan inte gå till Manchester United eller Real Madrid och Barcelona behöver mig inte, säger Torres.

Fernando Torres vill vinna titlar. Därför kände 26-åringen att han var tvungen att lämna Liverpool för Chelsea.

Trodde Pool var sista flytten

– Liverpool behöver tid och jag har inte det. Den här klubben kan ge mig allt jag behöver för att nå min dröm. När jag lämnade Spanien för Liverpool trodde jag att det var den stora flytten i mitt liv men det visade sig att det inte var så. Jag har kanske fyra eller fem toppår kvar av min karriär och jag måste göra allt jag kan för att nå mina drömmar, säger Torres till El Confidencial.

Spanjoren fick samtidigt hård kritik för att vara girig när han valde stenrika Chelsea, trots att de är en rival till Liverpool. Torres försvarar nu klubbvalet med att han inte hade några andra alternativ.

”Italien lockar mig inte”

– Jag skulle aldrig gå till Manchester United av respekt för Liverpools fans och jag skulle inte kunna skriva på för Real Madrid eftersom jag hejar på Atlético. Barcelona behöver inte min typ av spelare och Italien lockar mig inte. Det betydde att det var tvunget att bli Chelsea, säger Torres.

26-åringen beskriver Barcelona som ett perfekt lag redan utan honom.

– Barcelona kan inte utvecklas. (José) Mourinho har rätt när han säger att det redan är en färdig produkt. Problemet kommer när du måste, eller vill, ersätta vissa delar, säger Torres.