”Jag har aldrig sett någonting liknande”

Ungdomsmatch mellan Liverpool och United spårade ur fullständigt

FOTBOLL

Fyra röda kort, otäcka ramsor om Hillsborough- och Heysel-katastroferna och arresterade fans.

Ungdomsmatcher i England kan gå överstyr de också.

Det var under FA Youth Cup-matchen mellan ärkerivalerna Liverpool och Manchester United på Anfield under söndagen som atmosfären förpestades både på och utanför planen.

”Det var avskyvärt”

Enligt Liverpool Echo sjöng de tillresa United-fansen förnedrande sånger om Hillsborough- och Heysel-katastroferna där 96 respektive 39 människor omkom, flera av dem Liverpool-fans.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under en ungdomsmatch tidigare. Och jag vill aldrig vara med om det igen, det var avskyvärt, säger Liverpool-legendaren John Aldridge som var på plats på Anfield.

Aldridge bär själv med sig hemska minnen från Hillsborough-katastrofen 1989 då han representerade Liverpool.

– Man vänjer sig vid att höra hånfulla ramsor från United-fansen när de kommer till Anfield, men att höra den här typen av sånger var fruktansvärt. Den graden av hån är sjukt, säger han.

Tidningen skriver att flera supportrar också förts bort av polis på plats och arresterats.

Två gula i samband med straff

Den hetsiga stämningen på läktaren smittade även atmosfären på planen och domaren visade ut fyra spelare.

Liverpools Conor Coady och Uniteds Tyler Beckett började nästan ett regelrätt slagsmål. Coady började blöda från näsan efter att han fått en skalle och båda spelarna visades ut.

Uniteds Paul Pogba stod för en annan bedrift. Pogba varnades sedan han stannat upp i sin straffansats och bråkade sedan till sig ett rött kort när han ville förklara för domaren hur fel han hade.

United vann matchen med 3–2 – men samtliga lämnade Anfield som förlorare.

ARTIKELN HANDLAR OM