”Nani vill till Serie A”

Uppgifter: Mittfältaren är sugen på en ny utmaning

FOTBOLL

Manchester United har få alternativ på kanterna.

Nu kan de bli ännu färre när Nani, 24, uppges vilja lämna klubben till sommaren.

Italienska Serie A sägs locka den offensive mittfältaren.

Foto: scanpix
Nani.

I kväll kan Nani göra comeback efter benskadan han ådrog sig mot Liverpool. Manchester United tar emot Marseille på Old Trafford när åttondelsfinalen i Champions League ska avgöras.

Nani har visat bra form den här säsongen och mäktat med tio mål. Yttermittfältaren har även spelat fram till 15 och är en viktig kugge i Alex Fergusons lag.

Men nu kan han vara på väg bort från den engelska storklubben. Enligt The Guardians portugisiska källor har Nani berättat för sin familj och sin agent Jorge Mendes att han söker en ny utmaning.

Han känner att han har gjort vad han kan för Manchester United och funderar nu över vilket steg i karriären som känns riktigt.

Italien lockar

Enligt tidningens uppgifter har Nani bett sin agent att se efter om en flytt till Italien är möjlig.

Portugisen trivs visserligen bra i England under Alex Fergusons ledning, och har ett kontrakt som sträcker sig till 2014. Men han uppges ändå vilja röra på sig till sommaren, eller allra senast nästa sommar, i jakten på nya utmaningar.

The Guardian menar även att Manchester United överväger att köpa loss Aston Villas Ashley Young, då bristen på naturliga yttermittfältare är stor i klubben.