Bekräftat: 17-årig brasse till Chelsea

”Är en stor affär för klubben”

Foto: AP
FOTBOLL

Sao Paolo bekräftar nu att supertalangen Lucas Piazon är klar för Chelsea.

Engelsmännen betalar 67 miljoner för brassen varav 13,4 går rakt ner i 17-åringens egen ficka.

– Det är en stor affär för klubben, säger den brasilianska klubbens vicepresident Carlos Augusto de Barros e Silva till Sky Sports.

Sao Paolo bekräftar nu uppgifterna som publicerats i brittisk media de senaste dagarna. Klubben säljer 17-årige supertalangen Lucas Piazon till Chelsea.

”Den nye Kaká”

Ynglingen har fått smeknamnet ”den nye Kaká” och kostar den brittiska klubben omkring 67 miljoner kronor. Affären är nu påskriven men flytten får vänta till 2012 då Piazon, enligt Fifas regler, måste vara 18 år för att få gå till Premier League.

Enligt Sky Sports finansierar de 53,6 miljoner Sao Paolo får för affären i sin tur värvningen av anfallaren Luis Fabiano från Sevilla.

– Det är en stor affär för klubben. Värdet är nästan samma som Luis Fabianos, säger den brasilianska klubbens vicepresident Carlos Augusto de Barros e Silva till Sky Sports.

Var nära Juventus

De resterande pengarna av övergångssumman, 13,4 miljoner, går rakt ner i 17-årige Piazons ficka. Detta som bonus för att han väljer Chelsea före Juventus som också länge var med i jakten.

– Han var nära att skriva på för Juventus tidigare i år, men nu har allting löst sig, säger vicepresidenten.