Missarna sänkte Spurs

Kryssade mot bottenlag

FOTBOLL

Stolpskott. Ribbskott. Öppet mål.

Men inga mål.

Tottenham fick bara 0–0 hemma mot bottenlaget West Ham.

– De hade en tur ibland, säger managern Harry Redknapp.

Champions League-kvartsfinalisterna Tottenham hemma mot bottenlaget West Ham.

Det låter som en ganska säker etta, va?

Sett till spelet såg det ut som att det skulle bli så också.

Defoe missade

Tottenham hade det mesta av spelet, och flera riktigt heta målchanser. Redan efter ungefär tre minuter hade Michael Dawson ett skott i ribban.

Det var bara starten på målchanskavalkaden.  I slutet klev Aaron Lennon in från vänsterkanten och sköt ett skott som gick i stolpen. På returen fick Jermaine Defoe öppet mål, men han lyckades missa.

I den andra halvleken, framför allt mot slutet, pressade Spurs på stenhårt, men ineffektivitet och en storspelande Robert Green i West Hams mål såg till att matchen slutade mållöst, trots att Gareth Bale med bara fem minuter kvar att spela slog en frispark som Green stötte upp i ribban.

”Spelade jättebra”

Trots poängförlusten var Tottenhams manager Harry Redknapp nöjd med lagets insats.

– Jag tycker att vi spelade jättebra i dag. Jag älskade sättet vi spelade på i dag, jag älskade hur vi flyttade runtbollen, jag älskade chanserna vi skapade. Vi träffade ramverket gång efter gång. Men det händer ibland, säger han till BBC.

I West Ham hyllade man sina defensiva spelare.

– Vi försvarade oss bra som lag – fyrbackslinjen var tvungen att göra sitt jobb. Rob Green gjorde några makalösa räddningar och höll oss kvar i matchen. Det är ett bra resultat för oss, säger lagkaptenen Matthew Upson, enligt AP.

Hammers missade också

West Ham hade dock vissa chanser också. Bland annat hade Carlton Cole ett friläge efter 18 minuter. Avslutet var dock dåligt och gick rakt på Heurelho Gomes i målet.

Tottenham ligger kvar på femte plats. West Ham klättrar i och med poängen, åtminstone tillfälligt, upp över nedflyttningsstrecket.