”Erbjuds 100 miljoner kronor om året av City”

Mancini väntas få sparken

Foto: AP
FOTBOLL

Roberto Mancinis dagar i Manchester City kan vara räknade.

Enligt Daily Mail ska uttåget ut Europa League och flera floppvärvningar ha fått ledningen att agera.

Nu erbjuds José Mourinho en årslön på 100 miljoner kronor för att ta över.

Enligt tidningen är José Mourinhos dröm att ta över Manchester United efter Sir Alex Ferguson. Men nu ska portugisen ha fått beskedet att Ferguson kan fortsätta i flera år till.

Ferguson stannar

– José har förstått att Ferguson inte har någon intention att gå i pension inom den närmaste framtiden, säger en källa till tidningen.

Nu vill istället Uniteds ärkerival Manchester City locka över Mourinho till deras sida av staden. Enligt tidningen erbjuder klubben 48-åringen en årslön på drygt 100 miljoner kronor för att lämna Real Madrid och ta över City.

Mancini sitter löst

Mourinho skulle dessutom erbjudas enorma summor till spelartransfers av Citys stenrika ägare. Det paketet hoppas klubben är tillräckligt för att övertyga tränarprofilen.

Portugisen talade nyligen om sin önskan att återvända till England i framtiden och han har tidigare under säsongen hamnat i bråk med Reals sportchef Jorge Valdano. Samtidigt sitter Citys manager Roberto Mancini löst efter uttåget ur Europa League och floppvärvningarna av Mario Balotelli och Edin Dzeko.