Benítez: Vore en dröm att träna Liverpool igen

Sparkade Interbossen smider nya planer

Rafael Benitez.
FOTBOLL

Rafael Benítez, 50, vill tillbaka till Liverpool.

Efter att ha fått sparken från Anfield i somras, och nu också gått samma öde till mötes i Inter, hoppas han på en comeback i laget han tränade i sex år.

– Det vore en dröm, säger spanjoren.

I går uttryckte José Mourinho sin förkärlek till England och Premier League.

Nu gör den sparkade Interbossen Rafael Benítez samma sak.

Den före detta Liverpoolmanagern vill tillbaka till den brittiska västkusten.

– Jag är väldigt stolt över att ha varit tränare för Liverpool och skulle gärna komma tillbaka i framtiden, säger han enligt Sky Sports.

– Det vore en dröm. Jag skulle bli överlycklig.

Dalglish kan bli kvar

Frågan är dock om Liverpool vill ha tillbaka Benítez.

Just nu sitter ”The Kop”-legendaren Kenny Dalglish på managerposten – efter ha efterträtt spanjorens efterträdare, Roy Hodgson – och skriverierna i engelsk press tyder på att skotten kommer att erbjudas jobbet på permanent basis.

Benítez coachade Liverpool i sex år och förde klubben till Champions League-titeln under sin första säsong i klubben.

Men i takt med allt skralare resultat och misslyckade spelarvärvningar, fick 50-åringen utstå mer och mer kritik och sparkades till slut i somras efter en blygsam sjundeplats i Premier League.

”Man vet aldrig...”

– Jag vet inte när en förfrågan skulle kunnas dyka upp, eftersom Kenny (Dalglish) gör så bra i från sig. Men i framtiden vet man aldrig vad som händer, säger Benítez – som även öppnar för andra klubbar i England, så länge de inte heter Everton eller Manchester United.

– Liverpoolfansen vet vilka lag jag inte skulle kunna tänka mig att gå till, men jag tror knappast att de klubbarna erbjuder mig något jobb heller.