”Försökte byta bort Drogba mot Adriano”

Scolari talar ut om Chelsea-tiden

Foto: AP
FOTBOLL

Luis Felipe fick bara ett halvår på sig som manager för Chelsea.

Nu talar brassen ut om en arg Michael Ballack, hur han förlorade omklädningsrummet och försöken att bli av med Didier Drogba.

– Jag försökte byta bort Drogba mot Adriano, säger Scolari till Arena Sportv.

Den 1 juli 2008 presenterades Luis Felipe Scolari som Chelseas nye tränare. Den 9 februari 2009 tvingades brassen lämna klubben med svansen mellan benen efter att ha fått sparken. Nu talar 62-åringen ut om tiden i klubben.

Försökte värva Robinho

– Det var mitt fel. Jag kunde inte kontrollera omklädningsrummet i olika situationer. Jag försökte göra något åt det genom att värva Robinho eftersom jag ville ha någon som kunde improvisera. I England behöver du någon sådan, säger Scolari.

Det var inte den enda affären managern försökte få igenom. Scolari säger att han även försökte värva problembarnet Adriano från Inter.

– Jag försökte byta bort Drogba mot Adriano eftersom Adriano hade problem i Inter. Jag sade åt cheferna att jag skulle kunna kontrollera hans disciplinproblem, säger Scolari.

”Ballack var alltid arg”

Bakgrunden till försöken att dumpa Didier Drogba var samarbetssvårigheter.

– Drogba ville återhämta sig från en skada på en stor klinik i Paris över sommaren men jag sade nej. (Nicolas) Anelka, som aldrig gjort mycket mål mot någon, var min bäste målskytt. När Drogba var tillbaka kunde jag inte peta Anelka.

Samarbetssvårigheter var något Scolari, som inte behärskade språket till fullo, även upplevde med flera andra av Chelseas stjärnor.

– (Michael) Ballack var alltid lite arg eftersom Deco värvades och jag hade valt honom. Men jag köpte inte Deco för att ta Ballacks plats utan för att ge truppen bredd. Men jag kunde inte förklara det. Förmodligen kunde jag inte uttrycka mig på det sättet jag normalt gör i Brasilien.