Kan lämna United – efter landslagsdebuten

”Vill spela varje vecka”

Foto: REUTERS
FOTBOLL

Danny Welbeck debuterade för det engelska landslaget när han ersatte Ashley Young efter 81 minuter mot Ghana.

Nu öppnar 20-åringen för att lämna Manchester United.

– Jag vill spela varje vecka, säger Welbeck till brittisk media.

Danny Welbeck har under säsongen lånats ut från Manchester United till Sunderland för att få speltid. Det gav på tisdagen dessutom en engelsk landslagsplats.

Fick debutera direkt

Welbeck anslöt sent till den engelska truppen efter skadeavbräck och fick debuterade direkt i matchen mot Ghana. Efter 81 minuter släpptes 20-åringen in och framgångarna i år har gett mersmak.

Nu öppnar anfallaren för att lämna United permanent efter säsongen.

– Jag har inte tänkt så mycket på vad jag ska göra men jag har verkligen njutit av tiden i Sunderland. Det har gett mig massor, bara att vara med de stora killarna varje vecka. Jag är jättenöjd med det, men det är först efter säsongen som jag kommer att sätta mig ner och fundera över framtiden, säger Welbeck.

”Gillar att spela matcher”

Talangen har gjort sex mål på 22 matcher för Sunderland i år men kan, trots landslagsdebuten, få svårt att ta en ordinarie plats i stjärnspäckade United. Därför kan det bli aktuellt att söka efter en ny klubbadress.

– Jag är som alla andra: jag vill spela varje vecka. Fotboll är mitt jobb. Jag gillar att träna hårt och sedan spela matcher, men vi får se vad som händer i sommar.