Nära Arsenal – för två miljoner kronor

”De vill verkligen lösa det”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Arsenal har bestämt sig.

Den engelska storklubben vill ha 15-årige Kristoffer Olsson i en affär som skulle ge IFK Norrköping drygt två miljoner kronor i utbildningsbidrag.

– De vill verkligen försöka lösa det här, säger agenten Per Jonsson till Sportbladet.

Enligt lokal media och brittiska uppgifter är Norrköpings Kristoffer Olsson klar för Arsenal. Så långt är affären inte gången men talangens agent Per Jonsson bekräftar att en övergång är på gång.

”De vill ha honom”

– De vill ha honom. Han har varit där några gånger och gjort superbra ifrån sig. Men sedan måste klubbarna komma överens och vi om det personliga avtalet. Men Arsenal vill verkligen försöka lösa det här, det är 100 procent säkert, säger Jonsson.

En övergång skulle ge IFK Norrköping drygt två miljoner kronor i utbildningsbidrag, kan Sportbladet avslöja. En summa som kan delas upp eller förändras vid klubbarnas kommande förhandling, som ännu inte har inletts.

– Förmodligen vill de ha honom, mer vet jag inte. Han var där över för 1,5 vecka sedan för att träna och spela matcher. Nu är han hemma igen och vi har inte hört något från Arsenal efter det, säger Norrköping sportchef Tony Martinsson.

Går samma väg som Seb Larsson

Om allting klaffar blir Olsson den förste svensken i Arsenals organisation sedan Fredrik Ljungerg och Sebastian Larsson lämnade klubben 2007. Larsson kom till Gunners som ungdomsproffs för exakt tio år sedan och är numera bofast i Premier League och det svenska a-landslaget.

Nu kan alltså Kristoffer Olsson vandra samma väg.

– Han är en fantastiskt intressant spelare. Ibland säger man så för att få uppmärksamhet men han är verkligen det. Han kan bli något jättekul, säger Per Jonsson.

ARTIKELN HANDLAR OM