Vädjan: Värva en asiatisk spelare

Sponsorns vädjan till Liverpool

Foto: AP
FOTBOLL

Liverpools huvudsponsor Standard Chartered Bank har en ovanlig önskan.

Banken vädjar till klubben att köpa en spelare från Asien eller mellanöstern till laget.

– Ett framträdande från till exempel en spelare från Dubai i Premier League så skulle hela Dubai titta, säger vd:n Gavin Laws enligt AP.

Manchester United har tidigare anklagats för att spela med Park Ji-Sung bara för att sälja tröjor i Asien. Nu vill Liverpools huvudsponsor att deras klubb ska göra likadant.

Skulle lyfta intresset

– Det riktigt stora Liverpool skulle kunna göra för oss, och för hela Premier League, är om det fanns en möjlighet att ta in spelare från Asien. Du kan se vad Parik Ji-Sung gör för Manchester United, säger Standard Chartereds vd Gavin Laws.

Laws tror att spelare från Asien skulle lyfta intresset för Premier League över hela kontinenten vilket skulle gynna både klubbar och sponsorer.

”Marknaden är mättad”

– Marknaden i Asien och mellanöstern är så nationalistiska, de är väldigt stolta över sina länder. Matcherna skulle bli enorma händelser. Ett framträdande från till exempel en spelare från Dubai i Premier League så skulle hela Dubai titta, säger vd:n Gavin Laws enligt AP.

– Marknaden i Europa är så mättad med så många klubbar, hur mycket mer souvenirer kan du sälja här de kommande tio åren? Om klubben vill fortsätta att sälja massor av souvenirer måste de vara i Kina eller Korea och verkligen få folket intresserade av sporten.