Sir Alex Ferguson: Vi spelade som mästare

FOTBOLL

Sen vändning – igen.

Manchester United norpade poäng i slutskedet för 15:e gången den här säsongen – efter ett hattrick från Wayne Rooney.

– Vi spelade som mästare i dag, säger Sir Alex Ferguson.

United var annars riktigt illa ute efter 25 minuter då bottenlaget West Ham ledde med 2–0 via två straffmål. Men Fergusons manskap har en sanslös förmåga att hämta kraft i slutskedet av matcherna.

Ferguson bytte redan i paus in anfallaren Javier ”Chicharito” Hernandez i stället för försvararen Patrice Evra. I 64:e minuten ersattes Ji Sung-Park av Dimitar Berbatov. Bara en minut senare startade den sanslösa vändningen på Upton Park.

Wayne Rooney knorrade först in en frispark och åtta minuter senare tog han emot bollen mästerligt och placerade in 2–2. Ytterligare sex minuter senare smekte han in 3–2 på straff. Hernandez fastställde sedan slutresultatet till 4–2.

”Mästerlig insats”

Men Rooney valde att hylla Ferguson och lagkamraterna för vändningen.

– Berbatov var fantastisk för oss när han höll i bollen där uppe. Bytena som gjordes var bra byten och de vann matchen åt oss, säger anfallaren till Sky Sports.

Sir Alex Ferguson:

– Vi spelade som mästare i dag, höll huvudet högt och tappade aldrig tron på vår kapacitet. Vi dominerade den andra halvleken och det var verkligen en mästerlig insats.

Senare på kvällen kom nästa glädjebesked för United då Arsenal bara fick 0–0 hemma mot Blackburn.

– Det var ett frustrerande resultat eftersom vi inte hade någon fart i vårt spel. Överlag var det en platt prestation med brist på energi och skärpa, säger Arsene Wenger.

ARTIKELN HANDLAR OM