”England kommer aldrig att vinna VM”

Bartons attack på Lampard, Gerrard, Barry och England

FOTBOLL

Frank Lampard är på väg utför, Gareth Barry en smörande sköldpadda och England kommer aldrig att vinna VM.

Det säger Joey Barton i en totalsågning av landets fotbollssystem.

– Ärligt talat så tycker jag att jag är Englands bäste mittfältare, säger Barton till franska So Foot enligt Guardian.

Joey Barton har bara fått spela en landskamp, mot Spanien 2007, för sitt England under karriären. Nu har 28-åringen fått nog och går i en intervju med franska So Foot till attack mot det engelska fotbollsförbundet.

”Lampard på väg utför”

– Vi engelsmän kommer att spela i de 50 kommande VM-turneringarna och vi kommer aldrig att vinna någon. Människorna som bestämmer i fotbollsförbundet spelade fotboll för kanske 50 eller 60 år sedan och tror fortfarande att vi kan vinna VM på samma sätt som vi gjorde 1966, säger Barton.

Men förbundets toppar är långt ifrån de enda som får sig en känga av den frispråkige mittfältaren. Newcastle-spelaren levererar en kanonad av kritik mot några av landets största fotbollsikoner.

– Ärligt talat så tycker jag att jag är Englands bäste mittfältare. Luka Modric och Samir Nasri är väldigt bra, men när det gäller engelska spelare... Ja, Jack Wilshere är inte dålig, men Frank Lampard är på väg utför och Steven Gerrard har varit skadad väldigt mycket.

”Lyssnar alltid på läraren”

Allra hårdast går Barton åt Manchester Citys Gareth Barry. 30-åringen är mer eller mindre bofast på Bartons position i landslaget och har gjort 46 landskamper för England.

– Såg du matchen mot Tyskland i VM? Om du tittar på det fjärde målet, när (Mesut) Özil ställs mot Barry var det som haren mot sköldpaddan, säger Barton.

– Barry har en väldigt bra agent. Han är också diskret och håller alltid med managern. Han är killen som sitter längst fram i klassrummet och alltid lyssnar på läraren. Jag ligger definitivt inte sömnlös när jag spelar mot honom.

ARTIKELN HANDLAR OM