”Vi förhandlar med Manchester United”

På väg att ersätta van der Sar

Foto: AP
FOTBOLL

David de Geas agent bekräftar nu att förhandlingar är inledda med Manchester United.

Den 20-årige målvakten är tänkt att ersätta Edwin van der Sar i Uniteds mål.

– Vi har börjat diskutera med Manchester United men först av allt måste de komma överens med klubben, säger agenten Hector Rincon enligt sport.co.uk.

Edwin van ser Sar har aviserat att årets säsong blir hans sista. Sedan holländarens besked har Manchester United inlett ett intensivt arbete med att värva en ersättare. Nu kan de ha funnit honom.

”Fler som visat intresse”

Atlético Madrids David de Gea har en tid ryktats vara på väg till den engelska klubben. Nu bekräftar 20-åringens agent Hector Rincon att förhandlingar har inletts med United.

– Vi har börjat diskutera med Manchester United men först av allt måste de komma överens med klubben. Samtidigt har de flesta av Europas storklubbar visat intresse för David de Gea, säger agenten Hector Rincon enligt sport.co.uk.

Priset: 180 miljoner

Det är fortsatt oklart om Atlético är beredda att släppa sin guldklimp. Om så ska blif allet måste United i vilket fall öppna plånboken rejält.

– Du måste fråga klubben. Men det jag kan säga är att hans utköpsklausul står på 20 miljoner euro (knappt 180 miljoner kronor) men jag har ingen aning om klubben kan sälja honom för mindre, säger Rincon.

– Just nu har han ett kontrakt med Atlético Madrid och om Manchester United, eller någon annan klubb, vill värva honom måste de komma komma överens med klubben eller betala hela klausulen.

ARTIKELN HANDLAR OM