”Vi höll oss vid liv i dag”

Tveksamma domslut gav Chelsea segern

Frank Lampard och Chelsea ”överlevde”.
FOTBOLL

Två minst sagt tveksamma domslut – och så var Chelsea definitivt med i kampen om Premier League igen.

– Vi höll oss vid liv i dag, säger Frank Lampard efter 2–1 mot Tottenham.

Brassen Sandro gav Tottenham ledningen med en pärla i krysset i efter tjugo minuter men bortalaget fick ändå lämna Stamford Bridge utan poäng. Chelsea vann med 2–1 efter två mycket omdiskuterade situationer.

I den 45:e minuten sköt Frank Lampard ett skott som Huerelho Gomes tappade bakom sig. Spursmålvakten hann visserligen upp bollen precis innan den helt rullat över mållinjen men domarna signalerade för mål. Och när det bara återstod ett par minuter av matchen godkände domarna ytterligare ett tveksamt mål: reprisbilderna visade att målskytten Salomon Kalou var offside i momentet innan han petade in bollen.

Chelsea tog därmed sista chansen att haka på i titelracet mot Manchester United – skillnaden är bara tre poäng, även om serieledarna har spelat en match mindre. Fast i morgon har United tuffast möjliga motstånd: Arsenal borta.

”Vi hoppas i dag”

– United är i förarsätet, men om de halkar till så är vi i en intressant position. Då kommer vi göra ett riktigt försök, säger Frank Lampard.

– Vi höll oss vid liv i dag och i morgon kan vi luta oss tillbaka och hoppas. Vi hade ett par månader där vi svek oss själva och lät det glida iväg, men vi visade karaktär i dag. Vi förtjänade att vinna.

För United kan de två kommande matcherna vara helt avgörande till om man tar hem ligan eller inte. I morgon möter man alltså Arsenal och om precis en vecka väntar... just det, Chelsea.

Oskar Månsson

ARTIKELN HANDLAR OM