”En solklar straff”

Uniteds tränare tycker inte att laget får med sig domsluten i toppmatcherna

Foto: AP
Ferguson har svårt att förstå varför Chelsea får domsluten med sig.
FOTBOLL

Toppmötet mellan Arsenal och Manchester United slutade 1-0, och nu är dörren vidöppen för ett jagande Chelsea.

På söndag drabbar de samman på Old Trafford och Alex Ferguson är orolig inför matchen.

– De fick några fantastiska domslut med sig i lördags, något som vi inte verkar få för tillfället, säger han.

Premier League kändes nästan avgjord för någon månad sedan. Plötsligt ligger Chelsea endast tre poäng bakom Manchester United - och lagen möts på söndag.

Alex Fergusons lag hade i går chansen att göra ett litet guldryck i tabellen, men Arsenals Aaron Ramsey grusade de drömmarna med sitt mål i andra halvlek.

– Misstaget vi gjorde, som var en besvikelse, var när jag gjorde bytet, vi fick aldrig fram meddelandet (om positionsbyte, redaktionens anmärkning) och det frigjorde Ramsey som kunde göra mål. Efter det dominerade vi och förtjänade någonting, säger Alex Ferguson till Sky Sports.

"Vi får inte med oss besluten"

Under gårdagens match hann Manchesters Nemanja Vidic rensa undan en boll med handen, och Arsenals Gael Clichy fällde Michael Owen.

Men några straffar delades inte ut.

– Jag har sett de två incidenterna och den första var definitivt en touch på bollen från Vidic's hand. Jag såg aldrig det, det gjorde inte heller linjemannen eller domaren, men den andra var en solklar straff, säger Alex Ferguson till Sky Sports.

Manchester Uniteds långvarige tränare kan tycka att det kändes ganska rättvist till sist.

– Du får aldrig sådana beslut i stora matcher. Det är för stora matcher och vi verkar inte få med oss besluten. Situationen mot slutet var uppenbar, men det jämnar ut sig med tanke på Vidic's hands, men det var svårt att se, säger han till Sky Sports.

Oroad inför Chelsea

På söndag möts alltså de två giganterna på Old Trafford i en match som mycket väl kan avgöra Premier League.

De, enligt Ferguson, orättvisa domsluten är något som oroar honom.

– Det här ger Chelsea en enorm chans nu. De fick med sig några fantastiska domslut i lördags, något som vi inte verkar få för tillfället. De fick ett eller två förra säsongen på Old Trafford, så det är ett orosmoment, säger han till Sky Sports.

Men tränaren är ändå hoppfull inför drabbningen med Chelsea, och ska nu försöka ingjuta nytt mod i laget.

– När vi spelar på Old Trafford står ligan på spel. Vi kommer att vara redo för det. Gå och vinna, det är det som gäller. Vår hemmasvit är fantastisk. Jag måste ta ut en spelartrupp på onsdag som är lämpad och fräsch inför söndag, säger han till Sky Sports.

Gårdagens förlust innebär att Manchester United står på 73 poäng och Chelsea på 70. Båda lag har samma målskillnad, men United har gjort fler än Chelsea.

Arsenal befäster tredjeplatsen med 67 poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM