Bale: Jag är inte så bra som folk säger att jag är

Tottenham-stjärnan
vill tona ner hajpen

Foto: AP
Gareth Bale.
FOTBOLL

Han är Premier Leagues bästa spelare – enligt spelarna själva.

Men Tottenham-stjärnan Gareth Bale, 21, tycker inte att han är så bra som folk vill få det till.

– Jag har aldrig haft speciellt bra självförtroende, säger walesaren.

Gareth Bale har slagit igenom med dunder och brak det senaste året.

Ett tydligt bevis på det är inte minst att han för ett par veckor sedan utsågs till Premier Leagues bästa spelare den här säsongen – av spelarna själva.

Men trots alla lovord kaxar inte stjärnskottet upp sig.

Tvärtom.

– Jag har aldrig varit den som haft bäst självförtroende. Speciellt inte under skoltiden. Det betydde jättemycket att mina föräldrar hela tiden sa att jag var bättre än vad jag trodde själv, säger Bale till Tottenhams officiella supportermagasin.

”Fått mig att jobba hårdare”

– Det är likadant nu, egentligen. Jag tror inte att jag är en så bra spelare som folk säger att jag är, och det är det som får mig att jobba så hårt – att jag vill bli så bra som folk säger.

De europeiska storklubbarna står på kö för att försöka knyta till sig Bale i sommar – men walesaren, som skrev på ett nytt fyraårskontrakt med Spurs så sent som i mars, försäkrar att han inte vill lämna White Hart Lane.

– Vi har ett ungt och spännande lag och en fantastisk tränare. Tottenham är en klubb på uppåtgående, med en ny träningsanläggning och planer på en ny arena. Vi har en ljus framtid och den vill jag vara en del av, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM