”Peta Wilshere från landslaget”

Wenger vädjar till Capello

Foto: AP
FOTBOLL

Jack Wilshere är uttagen i Englands U21-landslag till sommaren EM-slutspel i Danmark.

Nu vädjar Arsenals manager Arsene Wenger till landslagsledningen att peta talangen.

– Du kan inte bara fråga Jack om han vill spela. Tror du verkligen att han säger nej, frågar sig Wenger enligt ESPN.

Jack Wilshere är ordinarie i Arsenal och har slagit sig in i Englands a-landslag. Då tycker managern Arsene Wenger att 19-åringen inte längre ska spela med landets U21-landslag.

– Vad blir konsekvenserna nästa säsong? Jag vet inte men jag trodde att ungdomslandslagen finns till för att hjälpa spelare upp till a-landslaget, säger Wenger.

Vädjar till Capello

Fransmannen anser att spel i sommarens U21-EM skulle riskera Wilsheres framtid. 19-åringen har redan spelat omkring 50 matcher under säsongen och behöver enligt Wenger vila.

– Jag skulle aldrig säga det (att Wilshere inte får spela för England) eftersom jag inte har rätt att göra det. Jag utbildar engelska spelare för att de ska spela för sitt land, men jag vill ändå be Fabio Capello (a-landslaget förbundskapten) att överväga konsekvenserna för en ung kille på 19 år som spelat runt 50 matcher vid säsongsslutet, som spelat för a-landslaget och sedan ska spela en hel turnering ovanpå det, säger Wenger.

”Är förbundets beslut”

Managern fortsätter med att varna England att det kan få kosekvenser även för landslaget om Wilshere tvingas spela EM.

– Frågan som kommer om han spelar är vilka konsekvenser det får för landet? För England? Det är förbundets beslut och de måste agera på ett ansvarsfullt sätt. Du kan inte bara fråga Jack om han vill spela. Tror du verkligen att han säger nej? Jag tycker inte att det är realistiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM