”Du har ett ansvar för sportens image”

Ancelotti kritiserar Ferguson

Foto: AP
FOTBOLL

Sir Alex Ferguson säger att hans största rädsla inför seriefinalen mot Chelsea är ett domarmisstag.

Nu kritiseras United-managern av motståndaren Carlo Ancelotti.

– Du har ett ansvar för fotbollens image. För barnen som ser upp till dig som en idol är framtoningen på och utanför planen viktig, säger Ancelotti till AFP.

Domarkritiken har nått nya nivåer under årets säsong i fotbollseuropa. En av de värsta kritikerna är Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson. Inför söndagens seriefinal mot Chelsea levererar skotten nu en ny salva och sätter press på Howard Webb som fått uppdraget att döma matchen.

”Min största rädsla”

– Min största rädsla är att domaren gör ett misstag. Annars har vi spelarna för att klara av det. Howard Webb är definitivt landets bästa domaren. Vi får den bäste och vi hoppas att det är vår tur att ha lite flyt, säger Ferguson till Manchester Evening News.

Skotten får samtidigt kritik för uttalandet av Chelseas manager Carlos Ancelotti. Italienaren ställer sig starkt frågande till den ständiga domardiskussionen och säger att Ferguson har ett ansvar för sina uttalanden.

”Du får inga fördelar”

– Du får inga fördelar av att kritisera domarna. Besluten är redan tagna. Du har även ett ansvar för fotbollens image. För barnen som ser upp till dig som en idol är imagen på och utanför planen viktig, säger Ancelotti.

– Jag har förtroende för domarna i England. De gör misstag men det är normalt. Du måste acceptera det eller säga att det är en konspiration och jag tror inte på det.

ARTIKELN HANDLAR OM