”Tevez klagar och något är fel i City”

Adebayor avslöjar bråk

Foto: AP
FOTBOLL

Manchester City är på väg att nå Champions League och allt ser lovande ut.

Men nu avslöjar Emmanuel Adebayor, utlånad till Real Madrid, ett stort missnöje inom truppen.

– Carlos (Tevez) är kapten. Om han klagar måste något vara fel, säger Adebayor till News of the World.

Managern Roberto Mancini är på väg att ta Manchester City till Champions League och göra miljardbygget till en riktig titelutmanare. Men allt är inte frid och fröjd i klubben.

”Lyssnar inte”

Emmanuel Adebayor, som är utlånad till Real Madrid, avslöjar nu att flera spelare är missnöjda med italienaren.

– Så fort Mancini frågar efter våra synpunkter och vi ger dem till honom lyssnar han ändå inte. Han tror alltid att han har rätt, säger Adebayor till News of the World.

Det är framförallt träningen som anfallaren pekar ut som källan till upprördheten.

– Träningen är varken tillräckligt strikt eller organiserad. Ibland kan vi stanna i 20 minuter och sen får de som inte är med i Mancinis startelva stå vid sidan och titta på i 45 minuter, säger 27-åringen.

Gjorde hattrick – fick skäll

Tecken på besvikelsen har också synts, inte minst när klubben störste stjärna Carlos Tevez krävde att få lämna i vintras. Enligt Adebayor har argentinaren långt ifrån grävt ner stridsyxan.

– Carlos är stjärnan, kaptenen. Han är en stor spelare och symboliserar klubben. Om han klagar måste det betyda att någonting är fel.

Adebayors avtal med Real Madrid löper ut i sommar och enligt de senaste uppgifterna från Spanien anser Real att stjärnan är för dyr för att köpa loss. 27-åringen har dock ingen lust att tvingas tillbaka till Manchester och managern Mancini.

– Jag kommer ihåg när jag gjorde ett hat trick och han sade att jag borde ha gjort fler mål. Jag försökte tala med honom några gånger men han förklarade aldrig varför han inte tycker om mig.

ARTIKELN HANDLAR OM