Ferguson: Vi kommer INTE klanta till det

Foto: AP
Sir Alex Ferguson tackar publiken på Old Trafford efter 2-1-segern mot Chelsea.
FOTBOLL

Sir Alex Ferguson bugade åt den vrålande Old Trafford-publiken. Titeln är – nästan – hemma efter 2–1 i supermötet mot Chelsea.

– Spelarna kommer inte klanta till det, säger Sir Alex Ferguson till AP.

Förväntningar hade byggts upp till bristningsgränsen inför det avgörande supermötet i Premier League.

Det tog 36 sekunder innan ”Chicharito” Hernandez sprang i från David Luiz. Med sig fick han både 1–0-målet och en hand på ligabucklan. Den andra handen la Nemanja Vidic dit efter att han nickade in ett inlägg från Ryan Giggs efter 23 minuter. Frank Lampard fick in en reducering i andra halvlek men närmare än så kom aldrig Carlo Ancelottis mannar.

En poäng räcker

Segern innebär att en poäng till räcker för att Sir Alex ska kunna räkna hem klubbens 19:e ligatitel – flest någonsin i England.

– Det är fantastiskt att vara den mest framgångsrika klubben i landet sett till ligatroféer, säger United-tränaren som fick motta hyllningar från, för året, titellöse Carlo Ancelotti.

– United spelade bättre och de förtjänade att vinna. Nu är de säkra ligavinnare och de förtjänar det, säger han till AP.

Ryan Giggs har varit med sen Sir Alex tog sin första titel 1992 och har bidragit till elva av klubbens ligatitlar. Han hoppas säkra titeln redan borta mot Blackburn nästa helg.

– Det kommer att vara en fantastisk atmosfär, och som vanligt kommer vi inte gå för oavgjort, vi kommer gå för segern, säger Giggs.

ARTIKELN HANDLAR OM