Bendtner drömmer om Barcelona

Vill prata med Arséne Wenger om framtiden

Foto: AP
Missnöjd. Bendtner är inte nöjd med situationen i Arsenal och vill prata med Wenger om framtiden.
FOTBOLL

Arsenal jagar en direktplats till nästa säsongs Champions League och innan dess kommer inte Nicklas Bendtner att tala med Arsène Wenger om framtiden.

Men nöjd med sin situation är han inte.

– Jag behöver prata med honom eftersom att jag inte är nöjd, säger han.

Kampen om topplaceringarna i Premier League har hårdnat, bortsett från de i stort sett klara mästarna Manchester United.

Arsenals tränare Arsène Wenger har tidigare sagt att han är medveten om Manchester City som hotar bakifrån och att de nu måste fokusera på att fixa tredjeplatsen.

Något som den danske anfallaren Nicklas Bendtner, 23, håller med om.

– Jag koncentrerar mig på att ordna vår Champions League-plats och sen får vi utvärdera efter säsongen. Det är verkligen inte det bästa för mig men det är inte upp till mig och ibland får man anpassa sig till vad tränaren säger, säger han till det danska teveprogrammet Hutlihut.

"Jag väljer Barcelona"

23-åringen är inte nöjd med bristen på speltid. Den här säsongen har han endast spelat 16 matcher i ligan, varav tretton har varit som inhoppare.

– Jag måste prata med honom för jag är inte nöjd med att spela på högerkanten, vilket jag i princip har gjort hela säsongen, säger han till Hultihut.

Det har spekulerats mycket i att Nicklas Bendtner kommer att lämna Arsenal efter säsongen.

Anfallaren själv vill inte kommentera något om de olika ryktena.

– Om det är ett fritt val, hade jag valt Barcelona. Jag har aldrig haft några idoler inom fotbollsvärlden men en drömspelare att spela med är Xavi och Iniesta, säger Nicklas Bendtner till Hutlihut.

Enligt engelska Sky Sports är Bayern München intresserat av dansken.

Kan avsluta i FCK

Nicklas Bendtner är inte nöjd med sin roll som utfyllnadsspelare, och hur hans framtid ser ut efter samtalet med Wenger återstår att se.

I teveprogrammet Hutlihut avslöjar 23-åringen att han kan tänka sig att avsluta sin karriär i FC Köpenhamn.

– Det beror på hur bra ligan är vid den tidspunkten, men som det ser ut för ögonblicket, ser det lovande ut. Speciellt för den klubb jag gärna spelar för, FCK, säger han.

Närmast väntar dock en match hemma mot Aston Villa i Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM