”Citys nyförvärv kommer att blåsa skallen av oss...”

FOTBOLL

Manchester City kan i kväll säkra den fjärde och sista Champions League-platsen i England.

Fixar de det ska miljardbyggets oljemagnater öppna kassavalvet i sommar – på allvar.

– De jag känner i City säger att de redan har ett par spelare klara som kommer att blåsa skallen av oss, säger Tottenhams manager Harry Redknapp.

Foto: AP
Harry Redknapp.

Abu Dhabi United Gruop, med oljeshejken Mansour bin Zayed Al Nahyan i spetsen, tog över ett Manchester City på dekis i augusti 2008.

Thailands landsförvisade president Thaksin Shinawatra höll på att köra klassikerklubben i botten och de ljusblås framtid såg allt annat än, just det, ljus ut.

Shejk Mansour visade dock med en gång vilka tillgångar han sitter på, när han som första åtgärd värvade in brassestjärnan Robinho för Englands, dittills, dyraste övergångssumma någonsin.

CL-plats öppnar för nyförvärv

Nu, tre år senare, ser Manchester City ut att nå sitt första stora delmål på väg mot att bli fotbollsvärldens mäktigaste klubb.

Med tre omgångar kvar innehar laget den fjärde och sista Champions League-platsen – och det öppnar för ännu större nyförvärv till City.

Enligt Premier League-konkurrenten Tottenhams manager Harry Redknapp har oljemagnaterna redan säkrat minst en världsstjärna inför sommarens värvningskarusell.

”Har redan flera spelare klara”

– Jag känner personer på rätt positioner i City som har sagt att ”det enda vi inte kunnat erbjuda är Champions League”. Men nu säger de att de redan har en eller två spelare klara som kommer blåsa skallen av oss. De kommer inte sluta förrän de vunnit ligan och Champions League, säger han enligt The Guardian.

– De behöver inte pengarna. Mannen från Abu Dhabi har så mycket att… det är inte ens pengar för honom, eller hur? De har en stark trupp som bara kommer att bli starkare, för att de har obegränsade resurser att köpa vem de än vill och de kan betala lönerna. De har spelare som tjänar 200 000 pund i veckan. Det är galet. Det är en annan värld.

I kväll möts just City och Tottenham, där Manchesterlaget vid seger säkrar Champions League-platsen.

ARTIKELN HANDLAR OM