”Vi fick sprutor och tabletter av Wenger”

Förre spelarens anklagelser gör managern rasande

Foto: COLORSPORT, SCANPIX
FOTBOLL

Förre Arsenal-spelaren Paul Merson hävdar i en intervju med franska So Foot att spelarna fick tabletter och sprutor av managern Arsene Wenger inför stora matcher.

Anklagelser som gör managern rasande.

– Om du hittar en spelare som jag bett injicera något innan en match skulle jag avgå i morgon bitti, säger Wenger enligt The Mirror.

Brittiska Daily Mail återger intervjun med franska So Foot där Paul Merson riktar besvärande anklagelser mot Arsenal manager Arsene Wenger. Merson spelade under Wenger mellan 1996 och 1997.

”Gul produkt injicerades”

– Ibland, kvällen innan stora matcher, kunde vi åka till Holiday Inn i Islington där en gul produkt injicerades i vår arm, säger Merson till So Foot.

Britten hävdar att spelarna regelbundet fick kreatin-drinkar på träningarna och även beordrades att ta koffein-tabletter av Wenger personligen.

– Precis innan avspark i en match mot Blackburn gav Arsene oss en mörk tablett. Det var rent koffein, lika mycket som tio koppar på Starbucks. Mitt hjärta började rusa och 30 minuter senare var det fortfarande likadant, säger Merson.

Anklagelserna från den förre spelaren får i sin tur Wenger att rasa. Fransmannen säger, enligt The Mirror, att han är beredd att avgå om Merson kan styrka sina påståenden.

”Minst 20 kontroller varje år”

– Vi har minst 20 dopningskontroller varje år. Under 15 år har vi inte haft ett enda positivt test. Tror du verkligen att jag försökt dopa någon, säger Wenger.

– Om du hittar en spelare som jag bett injicera något innan en match, oavsett hur viktigt den matchen var, skulle jag avgå i morgon bitti. Det är fullständigt löjligt att rikta några misstankar mot hur vi behandlar spelarna.

61-åringen dömer istället ut Mersons trovärdighet.

– Jag kan inte ta det här på allvar. Jag vet inte hur många spelare som spelat för mig här under 15 år, 200 kanske varav somliga stannade i tio år. Paul Merson var här i fyra månader så jag tycker att det är bättre att du frågar folk som har spelat för mig i fem, sex, sju, åtta eller nio år hur jag beter mig medicinskt.

ARTIKELN HANDLAR OM