Touré sköt City till första titeln på 35 år

Dunkade in 1–0

FOTBOLL

Manchester City har vunnit sin första titel på 35 år.

Det kan de tacka Yaya Touré för.

Ivorianen sköt med ett stenhårt skott in 1–0 efter 74 minuter.

– Fantastiskt, säger han.

Manchester City spelade i dag sin första FA-cupfinal på 30 år.

När de senast var där förlorade de mot Tottenham.

Men i kväll vann de världens äldsta klubblagsturnering för första gången sedan 1969, och sin första titel över huvud taget sedan de vann ligacupen 1976.

Detta efter att Yaya Touré, som även avgjorde semifinalen mot Manchester United, 74 minuter in i matchen dunkat in 1–0.

Sörensen chanslös

Bollen hade studsat och farit innan den till slut kom fram till Touré någon meter framför straffpunkten. Touré tvekade inte en sekund utan gick på kraft. Det visade sig vara lyckat. Stokes storspelande målvakt Thomas Sörensen var chanslös och 1–0 var ett faktum.

Målet blev matchens enda, vilket gjorde att City alltså vann. En seger som var rättvis. Sett över hela matchen var City det klart bättre laget och de hade ett flertal chanser.

Balotelli nära

Men Stokes danske målvakt Thomas Sörensen gjorde en jättematch och ett flertal vassa räddningar, bland annat räddade han magnifikt ett skott från Mario Balotelli halvvägs in i den första halvleken.

Men även Stoke hade sina chanser. Bland annat så var Kenweyne Jones fri en kvart in i den andra halvleken, men då var Joe Hart bra med i Citys mål.

Efter slutsignalen utbröt stora glädjescener både bland Citys spelare, ledare och publik.

– Det här är en dröm. Det är fantastiskt att vinna. Det är fantastiskt för klubbens historia, säger Touré till ITV1, som ESPN citerar.

Titeln var alltså Citys första på 35 år.

– Det är otroligt. Det kan inte beskrivas med ord. Vi har jobbat hårt hela säsongen. Nu har det hänt, det är otroligt. Det här är det första och viktigaste steget. Vi måste bygga vidare på det, säger Micah Richards.

ARTIKELN HANDLAR OM