Arsenal kan tvingas kvala till CL

Andraplatsen borta efter chockminuter

FOTBOLL

Förlust mot Aston Villa. Därmed är Arsenals hopp om en andraplats borta.

Dessutom kan de nu tvingas kvala för att nå nästa säsongs Champions League.

Detta efter fem mardrömsminuter i den första halvleken.

– Det är en väldigt stor besvikelse, säger managern Arsene Wenger.

Fem minuter.

Så lång tid behövde Darren Bent för att sänka Arsenal i kväll.

Först, i den elfte minuten, stod han för en vacker prestation då han tog emot Kyle Walkers passning på bröstet och sedan dunkade en volley förbi Wojciech Szesny i Arsenals mål.

Young assisterade

Mindre än fem minuter senare var det dags igen. Då fick han en djupledspassning av Ashley Young och avslutade snabbt förbi Szesny.

De två målen gav Aston Villa segern.

Trots en hård Arsenal-press lyckades Aston Villa behålla ledningen, och såg länge ut att hålla nollan. Marouane Chamakh nickade visserligen in en boll i den 76:e minuten, men det blev tveksamt bortdömt då domaren ansåg att Chamakh knuffat undan en Aston Villa-försvarare.

I den 89:e minuten lyckades visserligen Robin van Persie reducera, men det räckte alltså inte. Aston Villa vann därmed med 2–1.

– Vi lämnade matchen väldigt besvikna. Vi tappade tre poäng i dag vilket kan kosta oss direktplatsen till Champions League, säger managern Arsene Wenger till Sky Sports.

Tappar tredjeplatsen?

Arsenals förlust innebär att de inte har någon chans att gå om Chelsea och ta andraplatsen. Dessutom riskerar de alltså att förlora tredjeplatsen och därmed tvingas kvala till nästa säsongs Champions League. Laget ligger just nu före Manchester City som dock har en match mindre spelad. City möter på tisdag Stoke.

I den sista omgången möter Arsenal Fulham på bortaplan. Då får de klara sig utan lagkaptenen Cesc Fabregas.

– Fabregas kommer inte att spela mer den här säsongen, han har gått ett bakslag med sin lårskada. (Samir) Nasri har en liten chans att kunna spela mot Fulham, säger Wenger.

City avslutar även de borta, mot Bolton.

ARTIKELN HANDLAR OM