Nära fiasko – efter omdiskuterad straff

Liverpool kan missa Europa för första gången på elva år

FOTBOLL

Tottenham vann slaget om Europa-spel mot Liverpool efter en omdiskuterad straff.

Steven Pineaar föll, på straffområdeslinjen, i närkamp med John Flanagan och domaren Howard Webb dömde straff.

Den gav Spurs 2-0 och kostar med stor sannolikhet Liverpool en plats i Europa.

– Det borde ändå inte ta ifrån spelarna det de gjort sedan januari, säger managern Kenny Dalglish i BBC.

Liverpool hade greppet om femteplatsen, och biljetten till Europa League nästa säsong, inför matchen mot Tottenham. Försprånget var två poäng ner till Spurs och laget hade chans att definitivt avgöra kampen hemma på Anfield. Då föll allt.

Volleymål efter nio minuter

Redan efter nio minuter gjorde Rafael van der Vaart 1-0 för gästerna genom ett snyggt volleyskott efter en hörna. Men det som kommer att diskuteras i England efter drabbningen är 2-0-målet.

Steven Pineaar var på väg in i offensivt straffområde när Liverpools John Flanagan tacklade honom från sidan med axeln. Domaren Howard Webb blåste straff trots att det dessutom var osäkert om Pienaar hunnit in i straffområdet.

Protesterade kraftigt

Hemmaspelarna protesterade kraftigt men beslutet stod sig och Luka Modric avgjorde matchen när han lade in 2-0 mitt i målet från elva meter. Ett mål som kan betyda miljoner.

Tottenham går nu förbi Liverpool i tabellen och säkrar, vid seger i sista omgången mot Birmingham, en plats i Europa League. Det skulle i så fall bli första gången sedan säsongen 1999/00 som Liverpool missar spel i Europa.

– Det borde ändå inte ta ifrån spelarna det de gjort sedan januari. De har varit fantastiska, säger managern Kenny Dalglish till BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM