”Vi måste ha spelare som Cesc och Messi”

Mancini efter mötet med ägaren

FOTBOLL

Roberto Mancini ledde Manchester City till första titeln på 35 år.

Inför nästa års spel i Champions League har managern nu haft ett möte med ägaren Khaldoon Al-Mubarak och krävt stora nyförvärv.

– Vi måste köpa spelare som är vana att spela i Champions League. Som Cesc Fabregas, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, säger Mancini.

Roberto Mancini har träffat den brittiska pressen igen efter triumfen i FA-cupen. På presskonferensen handlade dock det mesta om framtiden snarare än titeln.

”Vi talade om pengarna”

Den italienske managern avslöjade att han haft ett möte med klubbens ägare Khaldoon Al-Mubarak för att diskutera sommarens transfermarknad. Där krävde 46-åringen fler nyförvärv inför nästa säsongs spel i Champions League.

– Vi talade bara om pengarna. Om du inte vunnit något på länge och inte köper bra spelare kan du inte vinna. Det är omöjligt. Du kan ha världens bästa manager, en magiker på bänken, men om du inte värvar så kommer alla andra klubbar som köpt bra spelare att vinna, säger Mancini enligt bland annat Daily Express.

”Kan köpa spelare som United köpt”

Det handlar inte heller om några utfyllnadsspelare när City nu återigen förbereder sig på ett intensivt transferfönster. Mancini kräver kvalité.

– Jag vet inte hur många jag behöver ännu men vi måste köpa spelare som är vana att spela i Champions League. Som Cesc Fabregas, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, säger Mancini.

– City startade det här projektet för två år sedan och jag tror på det eftersom vi har chansen att värva den sortens spelare som United och Chelsea köpt tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM