Saknar barnen – kan ge upp 312 miljoner

Tevez: Ett personligt beslut

Foto: AP
FOTBOLL

Carlos Tevez överväger att ge upp kontraktet värt 312 miljoner kronor med Manchester City och flytta.

Anledningen är att 27-åringen saknar sin familj hemma i Argentina.

– Det skulle vara ett personlig beslut snarare än ett professionellt, säger Tevez till brittisk media.

Sedan FA-cupsegern mot Stoke har mycket handlat om Carlos Tevez vara eller icke vara i Manchester City. Anfallaren stoppades från sin önskan att lämna klubben i vintras men fick i dagarna okej från managern Roberto Mancini att gå om han vill i sommar.

– Om de (spelarna) inte vill stanna är det bättre om de går, sade han nyligen till The Guardian.

Nu återstår för Tevez att ta sitt beslut. 27-åringen sitter just nu på ett kontrakt som löper till 2014, värt omkring 312 miljoner kronor, med klubben. Det säger sig argentinaren vara beredd att ge upp.

”Handlar inte om pengar”

– Det handlar inte om pengar. Min familj, mina barn är väldigt långt bort från Manchester och om det skulle bli så att jag väljer att lämna skulle det ha med min familj och mina barn att göra, säger Tevez till bland annat The Guardian.

Tevez är fortsatt tydlig med att det inte ligger någon konflikt bakom beslutet. Ny liga, om Tevez bestämmer sig för att lämna City, förväntas bli den italienska eller spanska. Detta trots att avståndet till Argentinare, där stjärnans barn bor, då knappast förändras nämnvärt.

– Ja, när det gäller distans är det samma, men det är inte bara det som betyder något. Men jag vet inte inte om jag lämnar, om jag går till Spanien eller Italien eller någon annanstans.

ARTIKELN HANDLAR OM