Tevez makalösa avskeds(?)show

Dubbla drömmål när City petade ner Arsenal

FOTBOLL

Carlos Tevez är osäker på om han ska stanna i Manchester City.

Hemmafansen lär dock sent glömma argentinaren efter uppvisningen i 3-0-segern mot Stoke.

27-åringen dundrade upp sitt marknadsvärde ytterligare med två fantastiska pärlor när City petade ner Arsenal från direktplatsen till Champions League.

Manchester City stormar mot Champions League nästa säsong. Efter 3-0-segern mot Stoke krävs ”bara” en ny trepoängare i ligaavslutningen borta mot Bolton för att ta hand om tredjeplatsen i ligan och därmed direktplatsen till CL.

”Mina barn är långt borta”

Frågan är om matchhjälten från tisdagen är kvar då? Carlos Tevez sade själv nyligen att han överväger att lämna Premier League i sommar.

– Det handlar inte om pengar. Min familj, mina barn är väldigt långt bort från Manchester och om det skulle bli så att jag väljer att lämna skulle det ha med min familj och mina barn att göra, sade Tevez till The Guardian.

Intresserade klubbar lär det finnas gott om efter uppvisningen mot Stoke. Tevez inledde matchen med att snurra fram ett väggspel, dra två försvarare och dunka upp bollen i det bortre krysset. En solklar kandidat till årets mål men 27-åringen slutade inte där.

Leder skytteligan

Joleon Lescott ökade på till 2-0 på nick innan Tevez bjöd på ett nytt drömmål. Argentinaren skruvade en stenhård frispark runt fel sida av muren och perfekt in i det första krysset. En fantastisk fullträff som fastställde slutresultatet till 3-0.

Tevez tar nu klivet upp i delad skytteligaledning tillsammans med Manchester Uniteds Dimitar Berbatov på 21 mål. Ett värdigt avslut av sejouren på City of Manchester Stadium om så skulle bli fallet.

– Jag tror att han stannar nästa år. Jag tror inte att vi kan ändra laget eftersom vi ska spela i Champions League. Vi kommer att ha en bra trupp eftersom vi kan köpa bättre spelare också, säger managern Roberto Mancini.
 

FAKTA

Skytteligan i Premier League inför sista omgången

Dimitar Berbatov, Man U 21

Carlos Tevez, Man City 21

Robin van Persie, Arsenal 17

Darren Bent, Aston Villa 17

ARTIKELN HANDLAR OM