Man City förnekar budet på Ronaldo

Klubben bestämd: Han finns inte med i våra planer

FOTBOLL

BARCELONA. Manchester City uppgavs ha kommit med ett jättebud på Cristiano Ronaldo.

Men den engelska klubben förnekar att det ligger något i uppgifterna.

– Det är ingen tvekan om att Ronaldo är en av världens bästa spelare, men han finns inte med i planerna för Manchester City, säger representanter för klubben till Sky.

Ingen C-Ron i City? Det omtalade intresset från Manchester Citys sida för Christiano Ronaldo dementeras av klubben.

Hårdsatsande Manchester City vann sin första titel på 35 år när man bärgade FA-cupen för ett par veckor sedan. Dessutom har klubben kvalificerat sig för spel i Champions League nästa år. I veckan kom uppgifter om att den engelska klubben planerade ett bud på Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo värt 180 miljoner euro, nästan 1,6 miljarder kronor, något som skulle bli ett nytt transferrekord.

Första titeln på tre år

Ronaldo blev världens dyraste spelarövergång när han lämnade Manchester United för Real Madrid för två år sedan, då den spanska klubben betalade nästan en miljard kronor för honom.

I år tog Real Madrid sin första titel på tre år när man vann den spanska cupen mot Barcelona i finalen och Cristiano Ronaldo har i skrivande stund tangerat det spanska rekordet på 38 ligamål under en och samma säsong, men en omgång kvar att spela.

"Information utan täckning"

Men från Manchester City hävdar man att de senaste uppgifterna inte stämmer.

– Det är information helt utan täckning. Det råder ingen tvekan om att Ronaldo är en av världens bästa spelare, men han finns inte med i planerna för Manchester City, säger en av klubbens talesmän till brittiska Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM