Transferkaoset – är inte klar för United

De Gea: Kommer inte överväga Uniteds bud

Foto: AP
FOTBOLL

Enligt Sir Alex Ferguson är David de Gea klar för Manchester United.

Något 20-åringens agent nu kraftigt dementerar.

– De Gea kommer inte att överväga något bud, säger de Geas advokat i ett pressmeddelande till spanska nyhetsbyrån EFE.

Den 25 maj gick Sir Alex Ferguson ut med nyheten som alla Manchester United-fans väntat på: Edwin van der Sars ersättare var klar. Efter Gary Nevilles avskedsmatch bekräftade Ferguson att Atlético Madrids David de Gea skrivit på för United.

”Sensationellt bra ersättare”

– Vi letade efter en målvakt som har egenskaper som liknar Edwins, och det har De Gea. Han är ung, snabb, placeringssäker och har bra räckvidd. En sensationellt bra ersättare till van der Sar, sade Ferguson enligt flera brittiska tidningar och TV-kanaler.

Men nu stormar det istället rejält kring affären. Uttalandet från Ferguson ska ha gjort de Geas advokater rejält upprörda och den spanska nyhetsbyrån EFE har nu mottagit ett pressmeddelande från de Geas agent.

”Inget avtal är klart”

– Nyheter har presenterats i flera medier att Atlético Madrids David de Gea har skrivit på för Manchester United. Jag vill härmed meddelade att det inte är sant och att inget avtal är klart, skriver 20-åringens representant enligt The Mirror.

Samtidigt meddelar målvakten att han inte kommer att skriva på något kontrakt innan säsongen är helt över.

– De Gea kommer inte att överväga någon kontraktsförlängning med Atlético eller ett bud från någon annan klubb innan den 30 juni när han spelat klart med U21-landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM