”Jag är lättad”

Touré stängs av i sex månader

Foto: AP
FOTBOLL

Manchester Citys försvarare Kolo Touré fastnade i ett dopningstest i mars.

Nu stängs 30-åringen av i sex månader men får, eftersom han inte fått spela sedan mars, räkna bort de redan avtjänade månaderna från straffet.

– Jag är lättad och vill tacka fotbollsförbundet för deras förståelse, säger Touré till The Guardian.

Den var den 2 mars som det brittiska fotbollsförbundet (FA) meddelade att Manchester Citys Kolo Touré fastnat i ett dopningstest. 30-åringen har sedan dess varit avstängd under utredningens gång och fick på torsdagen till sist sin dom.

”Accepterade sitt misstag”

FA skriver att Touré stängs av i sex månader för att ha brukat ett förbjudet medel och kommer fortsättningsvis att testas extra intensivt under de två kommande åren. City-stjärnan får dock räkna bort de månader han redan avtjänat och kan därmed göra comeback i början av september.

– Spelaren accepterade sitt misstag och vi accepterar det. Han gjorde fel i sin bristande kontroll av de vätskedrivande tabletterna, skriver FA.

”Varit en tung period”

Touré har tidigare förklarat att han åt sin frus bantningspiller, ovetandes om att de innehöll förbjudna preparat. Efter domen var 30-åringen lättad.

– Det här har varit en tung period för mig, jag är besviken över att ha missat triumfen vi åstadkom genom att säkra spel i Champions League och segern i FA-cupen. Men jag är lättad över att jag kan återvända till fotbollen i september och tackar FA för deras förståelse, säger Touré till The Guardian.

ARTIKELN HANDLAR OM