Berbatov petad – nya spekulationer om flytt

Ferguson: Jag gjorde valet med tanke på Owens erfarenhet

FOTBOLL

Dimitar Berbatov vann skytteligan i Premier League.

Ändå var han inte ens med i Manchester Uniteds trupp i årets viktigaste match.

Enligt brittiska uppgifter fick det bulgaren att ursinnig lämna Wembley – och nu ryktas han vara på väg tillbaka till Tottenham.

Foto: GETTY IMAGES
Berbatov och Ferguson.

Gårdagens startelvor bjöd inte på någon överraskning, men desto mer förvånande var det att Dimitar Berbatov inte ens fick plats på Manchester Uniteds bänk.

Bulgaren kom delad etta i Premier Leagues skytteliga men trots det fick han inte plats i Sir Alex Fergusons 18-mannatrupp i gårdagens match. I stället togs hans plats upp av bland annat anfallaren Michael Owen, som haft stora skadeproblem hela säsongen, och hela fyra mittfältare.

’Tufft beslut’

News of the world uppger att Berbatov blev så ursinnig över beskedet att han stormade ut från Wembley redan innan matchen.

Enligt tidningen hade han fått indikationer på att han inte skulle få spela under veckan och humöret blev bara sämre och sämre ju närmare det blev till matchstart.

United-managern ville dock släta över händelsen efter matchen.

– Han var i omklädningsrummet efter matchen, säger Ferguson, som dock medger att det var ett tufft beslut, till Guardian.

– Att ta ut startelvan var lätt men mina avbytare var väldigt svårt. Jag ville ha fler mittfältare med för att jag tyckte den delen av planen var viktigast med det sätt Barcelona spelar på och det jobb man måste lägga ned på där.

Valde erfarenhet

– Så valet stod mellan Michael Owen och Dimitar Berbatov. Om man är ute efter en som kan göra mål i slutminuterna så gjorde jag valet med tanke på Owens erfarenhet.

Spekulationerna om Berbatovs framtid har dock redan börjat. United köpte anfallaren från Tottenham för 30,75 miljoner pund 2008 – nu kan han vara på väg tillbaka dit.

Enligt Londons Metro överväger ”Spurs” att värva honom – men bara om priset är rätt. Enligt tidningen vill manager Harry Redknapp värva honom för tio miljoner pund, drygt 100 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM