I potten: 900 miljoner

Swansea ska vinna för managerns sjuke far

FOTBOLL

Det finns många anledningar till att Swanseas manager Brendan Rodgers vill vinna play off-finalen mot Reading. Tre av dem:

En död mor

En sjuk far

900 miljoner kronor

Stephen Dobbie, Swansea.

När Brendan Rodgers tog över Swansea inför den här säsongen var förväntningarna inte särskilt högt ställda på klubben från den walesiska sydkusten som inte spelat i högstaligan på nästan 30 år.

En match från PL

Få trodde att spelartruppen som Rodgers förfogade över skulle räcka till mycket mer än en mittenplats i The Championship. Men The Swans har, mycket tack vare ett framgångsrikt kortpassningsspel och smarta nyförvärv som Scott Sinclair och Fabio Borini från Chelsea, överraskat de flesta och nu är man bara 90 minuter från en plats i Premier League – ett avancemang som brukar räknas vara värt nästan en miljard kronor.

För Brendan Rodgers har den senaste tiden varit omtumlande av flera skäl. För ett år sedan dog hans mamma och nyligen diagnosticerades hans pappa med en obotlig form av cancer. När 38-åringen nu står en endaste match från att vara en Premier League-manager berättar han att han hämtat mycket att sitt fotbollskunnande från sin far.

– Han älskade att titta på fantastiska fotbollslag som Brasilien. Det fastnade hos mig. Jag vill att mina lag ska spela en underhållande fotboll. Jag gillar att vinna men jag gillar att ha kontroll på hur det ser ut, säger Rodgers som också har inspirerats på det mentala planet.

”Pappas filosofi syns”

– Pappa lärde mig värdet av att göra ett gott dagsjobb, han är övertygad om att det leder till succé oavsett vad man gör. Han har rätt. Han jobbade från gryningen till skymningen för att försäkra sig om att hans familj hade allt. Jag tror att man kan se en del av den filosofin i mina fotbollslag.

ARTIKELN HANDLAR OM