Så ska United nå ifatt Barcelona

Storstädning på gång i sommar

FOTBOLL

Finalförlusten mot Barcelona spär på ryktena om en större spelaromsättning i Manchester United i sommar. Allt tyder på att Dimitar Berbatov lämnar och Sir Alex Ferguson sägs nu vara väldigt nära Ashley Young och Luka Modric. Och betydligt fler spelare är på väg in – och ut – rapporterar engelska medier i dag.

Guardian har i dag rubriken "Så ska United värva för att komma ikapp Barcelona”  och det är inget snack om att det blir förändringar i laget.

Sir Alex Ferguson överraskade alla genom att placera Dimitar Berbatov utanför truppen i lördagens final och ryktena om att den bulgariske skyttekungen är på väg att lämna United ökar i styrka. Enligt Mirror Football vill Ferguson erbjuda Berbatov plus pengar till anfallarens tidigare klubb Tottenham i utbyte mot kreative Luka Modric, som anses kosta runt 20 miljoner pund att lösa. I Tottenham finns Harry Redknapp, som håller Berbatov högt sedan tidigare. Daily Mail uppmärksammar dock det faktum att Tottenham tappat både Berbatov och Michael Carrick till Manchester United de senaste åren och att Tottenham därför kommer kämpa för att behålla Modric.

”Tufft för Berbatov”

Wayne Rooney och Javier Hernandez har etablerat sig som Uniteds givna anfallspar och Danny Welbeck, som haft en succéartad utlåning i Sunderland, kommer tillbaka i sommar. Att Ferguson i lördags valde Michael Owen på bänken i stället för Berbatov, visar otvetydigt att Berbatov är ute i kylan. Bulgaren, som vägrade sitta bakom avbytarbänken och inte sågs till på planen efteråt, har ett år kvar på kontraktet och United har en option som möjliggör en förlängning med 12 månader, men ingen tror att 20-målsskytten stannar.

Klubbkamraten Nani tycks ha en nyanserad syn på Berbatovs framtid.

– Han har gjort en massa mål och jag hoppas han stannar nästa säsong. Men det är tufft för Berbatov. Jag var i samma situation för 18 månader sedan, men jag var 21 år och hade framtiden för mig, det är annorlunda för honom, säger han enligt Daily Mail.

Enligt Starsport kan Aston Villas ytter Ashley Young, som United ville ha redan under januarifönstret, bli Manchester United-spelare redan i veckan. Han vill inte förlänga med Aston Villa och ska kosta 12 miljoner pund att lösa. Vidare förvänats Atletico Madrids U21-landslagsmålvakt David de Gea bli klar efter U21-EM och Lens lovande mittback Raphaël Varane är också nära en flytt till Manchester, rapporterar Guardian.

Tre år till för Fergie?

Ferguson sägs dessutom vara hoppfull om att Evertons lovande mittfältare Jack Rodwell är mogen en flytt till Old Trafford. Klubben har också visat intresse för Wesley Sneijder, men flytten skulle i så fall vara en rejäl högoddsare och Ferguson har klargjort att holländaren kan vara svår att lösa från Inter, skriver Guardian.

Vilka försvinner från United då? Jo, Wes Brown, Gabriel Obertan, Bébé och Darron Gibson har alla haft tunga säsonger och samtliga förväntas lämna. Sedan tidigare har Owen Hargreaves lösts från sitt kontrakt och Tomasz Kuszczak lämnar också, dessutom har Gary Neville och Edwin van der Sar redan slutat. Det är osäkert om Paul Scholes lägger av, men det mesta tyder på det då Scholes har visat intresse för att bli tränare för Manchester Uniteds reservlag. Även Michael Owen, som bara gjorde fyra starter på hela året, uppges ha en osäker framtid i klubben

Ägarfamiljen Glazer har försäkrat Ferguson, som uppges vara intresserad av att stanna tre år till vid rodret, att han kommer få medel att ersätta de spelare som lämnar.

ARTIKELN HANDLAR OM