Guidetti vägrade gå på träningen

Vill stanna i City

FOTBOLL

John Guidetti uteblev från fredagens träning med Twente – trots att klubben anser att det står i ett kontrakt som svensken har skrivit på.

Agenten Per Jonsson hävdar att avtalet inte är bindande – och nu vill Guidetti stanna i Manchester City.

John Guidettis framtid är fortfarande oviss. Holländska Twente anser att svensken har skrivit på ett kontrakt och förväntade sig att han skulle träna med laget på fredagen. Men Guidetti vill inte spela i Twente och hävdar tillsammans med agenten Per Jonsson att avtalet inte är bindande.

Jonsson är fåordig om det som hänt, men bekräftar för TT att John Guidetti uteblivit från fredagens träning.

Jonsson vågar inte sia om hur tvisten kring anfallstalangen kommer att sluta.

– John vill inte spela i Twente, men hur det här blir vet jag inte i dagsläget. Jurister håller på med det hos båda parter. Jag hoppas verkligen att det löser sig med City, säger Jonsson.

– Jag tycker synd om John, det är en bra kille som bara vill spela fotboll.

Reste till Holland

Från början var John Guidettis önskan att stanna kvar i Manchester City. Men enligt uppgift till TT tyckte han inte att klubbens kontraktsförslag var tillräckligt bra och började därför lyssna av intresset från Twente, Fulham, Sunderland, Bologna, Brescia och Hannover 96.

Citytränaren Roberto Mancini gick då ut i Sky sports och sade att han vill ha kvar Guidetti och att klubben måste erbjuda honom ett bättre kontrakt.

Strax därefter bjöd dock Twente ner John Guidetti, hans pappa Mike och agenten Per Jonsson till Holland. Den sistnämnde kunde dock inte följa med på grund av personliga skäl. Då reste far och son Guidetti på egen hand.

Skrev på förhandskontrakt

Innan de skulle återvända till Sverige mottog de ett förhandskontrakt, som John Guidetti undertecknade. Där och då ansåg Twente att svensken blev deras spelare.

Några dagar senare erbjöds Guidetti ett lukrativt flerårskontrakt av sin engelska klubb Manchester City, som nu tillsammans med jurister arbetar för att hindra en övergång till Twente.

Samtidigt har även den holländska klubben kopplat in jurister som försöker få avtalet att gälla. Om parterna inte kommer överens får en skiljedomstol avgöra vad som är rätt och fel.