Först Arsenal - nu snuvar Chelsea Barça på talang

Värvar 17-åring från storklubben

FOTBOLL

Londonklubbarna fortsätter att snuva Barcelona på talanger.

Den spanska klubben räknade med att behålla 17-årige Gael Etock – men i stället hamnar han i England.

Anfallstalangen har skrivit på ett fyraårskontrakt med Chelsea.

Ni minns väl för några månader sedan när Arsenal värvade Jon Miquel Toral Harper från Barcelona. Den spanska klubbens president Sandro Rosell var då rasande.

– Vi tycker inte om när andra klubbar erbjuder pengar före deras 16-årsdag. Det är lagligt, men omoraliskt, sa han bland annat.

Kom till Barça som 12-åring

Nu har Chelsea snuvat Barcelona på en jättetalang. Enligt spanska tidningen AS har Londonklubben skrivit ett fyraårskontrakt med 17-årige Gael Etock, Kamerun.

Han kom till Barcelona när han var tolv år och har haft en spännande utveckling. Den spanska klubben har sett honom som en framtida stjärnanfallare och ville behålla honom.

Men Chelsea, som har följt honom en längre tid, vann kampen. Den 5 juli, när han blir 18 år, kommer han att lånas ut till Sporting Lissabon.

Den fjärde att lämna

Efter ett år i Portugal kommer han sedan att flytta till Chelsea, där han då har tre år kvar på sitt kontrakt med klubben.

Etock är den fjärde spelaren som lämnar Barcelonas akademi den senaste tiden. Jon Toral och Hector Bellerin gick till Arsenal medan Pepe Palau gick tillbaka till Valencia.