Wenger säker: – De stannar

Arsenal-tränaren hoppfull att få behålla superstjärnorna

FOTBOLL

Tufft på transfermarknaden hittills.

Men i dag har Arsenal fått revansch.

Cesc Fabregas och Samir Nasri ser ut att stanna – och Gervinho har skrivit på för Londonklubben.

– Jag känner mig säker på att de blir kvar, säger Arsene Wenger i dag.

I går hävdade The Times att Arsenal hade accepterat ett bud på 240 miljoner kronor från Manchester City för Samir Nasri. Men i dag känner sig Arsene Wenger säker på att både Nasri och Cesc Fabregas blir kvar i klubben.

– Jag förväntar mig att Nasri stannar. Han är bunden till klubben och vill spela här, säger Wenger under morgonens presskonferens i Kuala Lumpur där laget är på Asienturné.

Och nästa år?

– Ja, säger jag. Jag hoppas att han kommer att skriva på ett nytt kontrakt, men det är inte bara jag som bestämmer det.

Transferstoryn med Fabregas har pågått ännu länge, och det är ingen hemlighet att Barcelona gör allt de kan för få loss mittfältaren.

– Cesc älskar Arsenal och förhoppningsvis kan vi se till att han stannar. Historien med Barcelona har pågått i åratal nu, men jag hoppas att vi nu ska kunna fokusera på den här säsongen, förhoppningsvis med Fabregas i laget.

Gervinho presenterad

Samtidigt bekräftar Wenger också att Lilles anfallsstjärna Gervinho nu är klar för Arsenal. Ivorianen stod för 15 mål och tio assist när Lille i fjol tog hem den franska ligan för första gången på 57 år. Enligt engelska uppgifter kostar han runt 110 miljoner kronor. 

Gervinho har i dag anlänt till London för att göra sin första träning. Han kommer dock inte att ansluta till klubbens turné i Asien.