Boateng går till Bayern München

Lämnar Manchester City

Foto: AP
BYTER LAG Jerome Boateng ska genomgå läkarundersökningar hos Bayern München och skriver sedan på ett långt kontrakt med klubben.
FOTBOLL

Efter mycket om och men är det klart – Jerome Boateng är klar för flytt från Manchester City till Bayern München.

- Det har varit intensiva förhandlingar, säger klubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge till klubbens hemsida.

Bayern München tillkännagav idag på sin hemsida att de har gjort klart för en övergång med försvararen Jerome Boateng, som nu gör flytten från England till Tyskland. Han ska genomgå läkarundersökning de närmaste dagarna. Efter det, om allt vill sig väl, kommer han att skriva på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2015.

– Bayern Münchens och Manchester Citys styrelser har kommit överens om Jarome Boatengs övergång, fastslår Bayern München i ett uttalande.

Långdragen historia

Hur stor summan för övergången vill klubben inte offentliggöra än. Men hela affären har pågått ett bra tag men är nu alltså klar och 22-åringen blir en del av Bayern Münchens trupp.

- Det har varit intensiva förhandlingar och en lång väg att gå innan vi kunde slutföra denna övergång. Med Jerome Boateng har vi fixat vår drömspelare till försvaret, säger klubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM