Bekräftat: Guidetti kvar i Man City

”Roberto Mancini har visat en stor tilltro”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Förra veckan avslöjade Sportbladet att John Guidetti stannar i City.

Nu är avtalet signerat.

– Roberto Mancini har visat en stor tilltro till John’s fortsatta utveckling under en tid, och nu har vi också kommit överens med klubben om ett lukrativt 3-årigt avtal, säger Guidettis agent Per Jonsson i ett pressmeddelande.

Efter flera veckor med spekulationer kunde Sportbladet i fredags berätta att John Guidetti stannar i Manchester City. 19-åringen hade kommit överens med den engelska klubben om ett treårskontrakt.

Nu är förlängningen officiell.

– Efter diverse turer med andra starka alternativ ville John vara i City när det kom till att krita. Att utmana i Man City’s allt tuffare konkurrens är vad John Guidetti av idag handlar om, säger agenten Per Jonsson i ett pressmeddelande.

Lyssnar på Mancini

Guidetti är självklart väldigt lycklig över att få stanna i City och känner även att han har fått rätt uppbackning av managern Roberto Mancini.

– För mig betyder det oerhört mycket att en sådan viktig och skicklig tränare engagerar sig i min utveckling som spelare. Och när han gör det, då måste man ju bara lyssna, säger Guidetti som tror på speltid i den stjärnfyllda laget.

– Klubben kommer ju dessutom att spela ett rekordstort antal matcher under den kommande säsongen och jag är övertygad att om chansen kommer, ska jag vara redo att ta den. Vi har enats om en bra situation och jag ska jobba hårdare än någonsin för att etablera mig som spelare i denna fantastiska klubb med alla fantastiska spelare och fans som verkligen ger sitt fulla stöd.

”Vi är nöjda”

Under sommaren har det tvistats om ett påstått avtal med holländska Twente, men nu ska oklarheterna vara lösta.

”Alla diskussioner med andra klubbar har avslutats i samförstånd, och som ett resultat av dessa diskussioner har samtliga parter enats om en sansad överenskommelse som vi är nöjda med”, står det i pressmeddelandet.

Manchester City befinner sig just nu på försäsongsturné i USA. I första matchen mot Club America fick Guidetti spela hela den andra halvleken och han var ett stolpskott i från att bli målskytt.