”Svennis” nya spelare – ghanansk VM-back

Pantsil klar för Leicester

FOTBOLL

Här är ”Svennis” nästa värvning på vägen mot Premier League.

Leicester plockar upp Fulhams oönskade ghananske försvarsjätte John Pantsil.

– Det är väldigt bra att en spelare med sån erfarenhet och kvalitet vill spela med oss, säger ”Svennis” om sitt åttonde nyförvärv den här sommaren.

Foto: AP

John Pantsil var en försvarsjätte för det stora överraskningslaget Ghana i VM i Sydafrika förra sommaren. Men under den gångna säsongen blev Pantsil historiskt dålig när han fullbordade tre självmål under en och samma säsong och i juni klargjorde Fulham att de inte tänkte förlänga med 30-åringen.

Storsatsar mot Premier League

Nu blir den förre West Ham- och Fulham-backen i stället en Leicester-spelare under Sven-Göran Erikssons vingar. Därmed blir han svensktränarens åttonde värvning i jakten på en plats i engelska högstadivisionen.

– Han är ännu en etablerad Premier League-spelare med många landskamper i sig. Han är väldigt atletisk, stark och jag är säker på att han kommer göra stor nytta för oss, säger ”Svennis” till klubbens hemsida.

Ghananen har skrivit på för tre år och kommer nog att stärka upp Leicester Citys försvar tillsammans med ett annat nyförvärv, Paul Konchesky, från Liverpool.

FAKTA

”Svennis” nyförvärv i sommar

John Pantsil, högerback, från Fulham

Paul Konceshky, vänsterback, från Liverpool

Neil Danns, mittfältare, från Crystal Palace

David Nugent, anfallare, från Portsmouth

Lee Peltier, högerback, från Huddersfield

Matthew Mills, mittback, från Reading

Kasper Schmeichel, målvakt, från Leeds

Sean St. Ledger, mittback, från Preston