”Chicharito” skadad – blir borta ett par veckor

Mexikanen fick hjärnskakning

Foto: AP SCANPIX SWEDEN
Blir borta ett par veckor.
FOTBOLL

Skadad på första träningen.

Javier Hernandez tillbringade natten på sjukhus efter att ha fått en hjärnskakning.

– Han kommer att vara borta i några veckor, säger Alex Ferguson.

Succéspelaren från förra säsongen, Javier Hernandez, hann knappt komma igång igen innan olyckan var framme. I måndags återvände han till Manchester United efter att ha spelat i Guldcupen för Mexiko och sen haft semester. Men redan i tisdags åkte han på en hjärnskakning på träningen och fick tillbringa gårdagsnatten på sjukhus.

Spenderade natten på sjukan

United tränade på Red Bull Arena i New York inför tusentals åskådare. Under träningens gång fick Hernandez en rejäl smäll, men det var först efteråt som någon förstod hur illa det var ställt med honom.

23-åringen skickades vidare till sjukhus, där han fick stanna över natten för observation. När United i går åkte vidare för nästa träningsmatch stannade Hernandez kvar på hotellet. Han kommer inte heller att spela mot Barcelona på lördag i den sista matchen under USA-turnén.

Flyger hem med United

– Han är tillbaka på hotellet. Han är på sitt rum och kommer inte att kunna spela på några veckor. Men han hade aldrig varit aktuell för spel mot Barcelona ändå, eftersom han just kom tillbaka från semestern, säger Alex Ferguson till ESPN.

"Chicharito", som gjorde 20 mål under sin fantastiska debutsäsong, kommer att resa med lagkompisarna tillbaka till England.

– Han kommer att flyga med oss. Han är tillräckligt okej för det, säger Ferguson.