City bekräftar: Agüero helt klar

Foto: http://www.mcfc.co.uk/
FOTBOLL

Nu är Sergio Agüero helt klar för Manchester City.

Premier League-klubben bekräftar övergången på sin hemsida.

– Jag tror att vi kommer att vara med och slåss om alla stora titlar, säger argentinaren – som har skrivit på ett femårskontrakt.

Det har varit ”klart” de senaste dagarna. Nu är det helt klart: Sergio Agüero lämnar Atletico Madrid för Manchester City.

Stjärnanfallaren genomgick den obligatoriska läkarundersökningen i går och har nu skrivit under ett femårsavtal med de hårdsatsande engelsmännen.

Övergångssumman beräknas till motsvarande drygt 400 miljoner kronor, men den summan kan komma att stiga ytterligare beroende på hur 23-åringen presterar.

”Kommer slåss om titlar”

– Jag tror att vi kommer att vara ett lag som slåss om alla stora titlar i framtiden, år efter år, säger Agüero till klubbens officiella hemsida.

Och stjärnan är säker på att han anpassar sig från den spanska till brittiska fotbollen snabbt.

– Fotbollen och underlagen är snabbare här än i Spanien – och det gillar jag. När jag dribblar förbi motståndare på snabba underlag händer det ofta att de har svårt med balansen. Det gynnar ju mig.

”Gillar inte varmt väder”

Hans landsman och numer lagkamrat Carlos Tevez vantrivs med livet i England och vill flytta till sydligare breddgrader. Men det är ingenting som avskräcker Agüero.

– Jag gillar inte allt för varmt väder, så den biten löser sig nog. Jag kommer säkert att trivas här och njuta av livet både på och utanför planen, säger han.

Agüero kommer att ha nummer 16 i City.

Tidigare under sommaren har klubben gjort klart med Arsenals vänsterback Gael Clichy och den montenegrinske försvarstalangen Stefan Savic.