City-spelarna rasande över Agüeros superlön

Får 535 miljoner i egen ficka

Foto: AP
Nigel De Jong, Micah Richards och Vincent Kompany känner sig "bortglömda".
FOTBOLL

Sergio Agüero skrev på torsdagen under ett femårskontrakt värt 535 miljoner med Manchester City.

Enligt Daily Mail har det startat ett uppror inom Citys spelartrupp.

– Det inte okej att nyckelspelare i truppen erbjuds mindre än hälften av vad de som tjänar mest, säger en källa till tidningen.

Enligt Daily Mail är Nigel de Jong, Vincent Kompany och Micah Richards upprörda över Manchester Citys lönefördelning. Nyförvärvet från Atletico Madrid, Sergio Agüero, fick i dagarna ett veckolön på 2,1 miljoner kronor samtidigt som trion erbjuds betydligt mindre.

”Bara” 823 000 i veckan

Kompany och De Jong har fått nya avtalsförslag med en veckolön på 823 000 kronor samtidigt som Richards ”bara” lockas med 670 000 kronor i veckan av den stenrika klubben. Betydligt mindre än deras nye lagkamrat med andra ord.

Även De Jongs mittfältskollega Yaya Touré har en lön i nivå med Agüeros och enligt tidningen har kontraktsförhandlingar med en ”frustrerad” De Jong nu brutit samman. Även Vincent Kompany, som blev uttagen i årets lag i Premier League förra året, och ordinarie Micah Richards överväger nu att nobba nya avtal med klubben.

”Känner sig bortglömda”

– Samtidigt som klubbens försök att minska sina lönekostnader ska uppmuntras är det inte okej att nyckelspelare i truppen erbjuds mindre än hälften av vad de som tjänar mest, som Yaya Touré, Carlos Tevez och Sergio Agüero, får, säger en källa till tidningen.

– Alla spelarna vill stanna och vara en del i Citys framgångar men de vill inte känna sig bortglömda.