Petas från lagets träningsmatcher

Wenger: Han trivs inte hos oss

FOTBOLL

Cesc Fabregas petas från Arsenals trupp till hemmaturneringen Emirates Cup.

Managern Arsene Wenger säger att 24-åringen inte kommer att spela innan han uttryckt sin tydliga vilja att stanna i London-klubben.

– Det finns andra spelare som är fokuserade på klubben. Min energi och mitt fokus ligger på dem, säger Wenger enligt AP.

Arsenal bekräftade på fredagen att de nobbat Barcelonas senaste bud på Cesc Fabregas och hotade samtidigt att dra sig ur förhandlingarna om inte Barça höjer erbjudandet väsentligt. Samtidigt har managern Arsene Wenger petat Fabregas från allt spel tills situationen är löst.

”Upp till spelaren”

– Han kommer tillbaka från en skada och han trivs inte hos oss just nu. Det finns andra spelare som är fokuserade på klubben. Min energi och mitt fokus ligger på dem. Jag kan inte rå för den andra situationen eftersom det inte är upp till mig. Det är upp till spelaren och den andra klubben, säger Wenger enligt AP.

24-åringen ställs nu utanför Arsenals trupp till helgens träningsturnering Emirates Cup där klubben ska möta Boca Juniors på lördagen och New York Red Bulls på söndag. Beslutet innebär att det bara återstår en träningsmatch (mot Benfica 6 augusti) innan säsongen för Fabregas, som inte spelat en enda minut på försäsongen.

”Vill vara säkra på hans engagemang”

– Han tänker på det (en övergång). Det är osäkert och jag har alltid sagt att han slits mellan två kärlekar. Det är en klubb där han utbildades som en väldigt ung pojke och klubben där han blivit utbildad från 16 år framåt och där han fick chansen, säger Wenger.

– Personligen kan jag förstå det men vi vill vara säkra på hans fullständiga engagemang för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM